Slik blir bilferien enda tryggere!

Mange bruker uker og måneder på å planlegge sommerferien og ferie i bil er en populær måte å reise på både i Norge og i utlandet, men ikke alle er forberedt på at ferien kan få en bråstopp om det oppstår problemer med bilen og man må ha hjelp. Med veihjelp fra KNA er ferien reddet.

Ferie med full frihet

Det er mange måter å planlegge en bilferie på. Mange har destinasjoner eller byer de ønsker å besøke og vil på raskest mulig måte kjøre dit, andre ser på bilturen som en del av opplevelsen og vil gjerne se mest mulig under reisen. Det som er felles for begge er at man er fri til å endre planene underveis. Å ta en avstikker eller et ekstra stopp, eller legge deler av ruten på vakker mindre turistvei om man ønsker det er ikke noe problem når man ferierer med bil. Det er ofte slike improviserte avstikkere man husker best. Det er likevel smart å forberede seg godt før man legger ut på tur slik at reisen i høyest mulig grad innfrir forventningene.

Riktig pakking av bil er viktig

Det er viktig å tenke på sikkerheten når du pakker bilen. Usikrede gjenstander kan fort bli farlige ved et trafikkuhell. Bruk god tid på å organisere pakkingen slik at du har god oversikt over hvor alt er. Husk også at med mye tung bagasje i bilen er det viktig å se til at du har nok luft i bakhjulene. Skal du ha bagasje i takboks på bilen så husk å sjekke hvor mye takvekt bilen tåler.

Pass på nok avveksling og hvile.

Ved lange strekninger trenger både sjåfør og passasjerer avveksling for at reisen skal bli en hyggelig opplevelse. Legg inn noen ekstra stopp og gå ut av bilen.

Legg heller ikke opp til for lange strekninger hver dag. Selv om man føler seg opplagt etter mange timer i bil synker reaksjonsevnen når man kjører lenge og særlig på rette strekninger i høy hastighet. Er dere to sjåfører i bilen så bytt ofte slik at den andre kan hvile.

Biltur med barn i bilen

Barn har ikke like lang tålmodighet på bilferie. Gjør reisen til en hyggelig opplevelse også for ungene. Noen ekstra stopp ved en severdighet eller annet som ungene synes er spennende gir de verdifulle avbrekk. For ungene er det også lurt å ha med noe som engasjerer i bilen. Leker/spill og lydbøker er alltid lurt å ha på lur. For litt eldre barn kan quizbøker eller å leke bilmerkelotto være gode adspredelser. Sultne unger kan også lett bli urolige så å passe på god og mettende mat på turen kan være lurt. Selv om det er ferie og man skal kose seg så bytt ut is, boller og annen kosemat med mer mettende og næringsrik kost som oppskåren frukt og niste med grovt brød.

Ikke glem å klargjøre bilen

Vi bruker ofte mye tid på å planlegge reiseruten for ferien med alt som hører til. Det mange glemmer er å også forberede bilen før man legger ut på langtur. Det er mange ting man bør tenke på som kan forebygge problemer under reisen. Sørg for at dekkene har riktig lufttrykk og at mønsterdybden er god nok.  Å peile olje og fylle på spylerveske er også gode og enkle tips før bilturen. Skal bilen på service kort tid etter ferien kan det være smart å ta servicen før man drar. Da er man trygg på at bilen er i best mulig stand. Et annet godt tips er å alltid ta med reservenøkkel på tur og oppbevare denne et annet sted en hovednøkkelen. Er man langt unna hjemmet og mister nøkkelen, eller om det er en elektronisk nøkkel og  den slutter å virke, kan det fort bli problematisk å komme videre.

Trygg reise for under 3,- pr. dag

Selv om de aller fleste bilferier går uten store problemer hender det iblant uforutsette ting på reisen og man trenger assistanse. Et KNA-medlemskap med veihjelp koster kun 990,- pr år og gir deg trygghet både på bilferien og i din bilhverdag. Medlemskapet er gyldig i Norge og EU. Medlemskapet er personlig og følger deg uansett hvilken bil du er i, enten du er fører eller passasjer.

Veihjelp – mye mer enn bare bilberging

Det er lett å forveksle begrepet veihjelp med bilberging.  Når uhellet er ute og man ikke kan kjøre videre, er for mange ferien spolert og man må velge å avbryte ferien. Derfor er det ekstra viktig å ha et medlemskap som ikke bare tar hånd om bilen, men som sikrer at ferien kan fortsette. Noen ganger er problemet enkelt og bilen kan raskt repareres enten på stedet eller på nærmeste verksted før ferden fortsetter. Dersom reparasjonen ikke kan skje før dagen etter, dekker medlemskapet hotell for deg og dine medpassasjerer. Tar det lang tid å få bilen fikset, dekkes leiebil slik at dere kan fortsette reisen. Henting av kjøretøyet når det er reparert dekkes også av medlemskapet helt uten egenandel.

Som KNA-medlem er du trygg om noe skulle skje langs veien

KNA hovedmedlem med veihjelp
1070/ÅR
  • Personlig veihjelp i Norge og EU*, uansett om du er fører eller passasjer
  • Teknisk og juridisk rådgivning
  • KNAs rabattprogram
  • KNAs veikart «De hemmelige turistveiene»