Internasjonalt samarbeid

KNA er tilsluttet et omfattende globalt nettverk

FIA er det styrende organ for motorsport verden over og i tillegg en organisasjon som samler verdens ledende bilklubber.

KNA representerer den internasjonale bilorganisasjonen FIA (Féderation Internationale de
l´Automobile) i Norge og har således den internasjonale bilsportmyndigheten. Denne er delegert til Norges Bilsportforbund.

FIA ble stiftet i 1904, har hovedkontor i Paris og samler mer enn 230 nasjonale motor- og bilsportsklubber i 134 land på 5 kontinenter. FIA`s medlemsklubber representerer millioner av bilister og deres familier verden over.

En av FIA`s kjerneoppgaver er utviklingen av motorsport verden over. Gjennom de nasjonale medlemsklubber er FIA involvert i alle nivåer i sporten og mandatet strekker seg til de millioner av amatører og profesjonelle som har glede av motorsporten.

FIA`s rolle som styrende organ i motorsport medfører at man administrerer regler og forskrifter for all internasjonal fire-hjuls motorsport. Dette inkluderer Formel 1WRC og WTCC m.m.

FIA er også dedikert i oppgaven med å representere bilorganisasjoners og bilisters rettigheter verden over gjennom kampanjer og aktiviteter som forsvarer deres interesser. I områder som trafikksikkerhet, mobilitet, miljø og forbrukersaker fremmer FIA aktivt bilisters interesser i FN, EU og i andre internasjonale organer.

KNA deltar aktivt i de ulike samarbeidsplattformene innen FIA.