Rallybil i sving under Rally Tron 2019

Rally Tron

Event
okt08
Tid: 10:00, fre 08 oktober – 20:00, lør 09 oktober

DATO FOR RALLY TRON 2021 – NORGES SVAR PÅ «PIKES PEAK» ER: 8 – 9 oktober 2021

Et billøp opp til toppen av Tronfjell i Alvdal ble påtenkt allerede på 90-tallet av Henning Isdal, profilert motorjournalist og aktiv utøver i rally og racing. I 2014 ble det produsert en film for TV-visning på Viasat, der rallyføreren Pekka Lundefaret kjørte opp Tronveien med sin Rallytaxi. https://www.youtube.com/watch?v=jOUU2iuTGiw Bak denne filmen sto produksjonsselskapet TV Media Produksjon i samarbeid med Tronveiens eier Gjermundshaug Gruppen.

I 2015 tok Team Il Tempo kontakt med Jan Inge Gjermundshaug med en plan om å arrangere et bilsportarrangement med kjøring opp til toppen av Tron. Vi fikk klarsignal til å starte et slikt prosjekt, og landet på navnet Rally Tron, et billøp i Kjell Aukrusts ånd. Rally Tron 2019 ble en stor suksess både sportslig og publikumsmessig sett, første gang dette ble avviklet. Det var 38 biler som deltok, og alle var fornøyde med løpstrassen og arrangementet. Den eneste tilbakemeldingen vi fikk var at vi måtte prøve å få til noen flere kilometer i løpet. Dette har KNA Fjellregionen tenkt å gjøre noe med ved årets løp. Løpstrassen blir en god del lengre enn ved arrangementet i 2019.

ET UNIKT ARRANGEMENT

Visjonen rundt dette arrangementet er å skape noe unikt, ikke bare i norsk bilsport, men også i europeisk sammenheng. Vi sammenligner oss med det legendariske bakkeløpet «Pikes Peak» USA, som også har en trasè til toppen av et fjell. Ambisjonen er at løpet skal samle noen av de aller beste norske rallyutøverne til en helt spesiell konkurranse. Norge er til tross for bare fem millioner innbyggere faktisk en stormakt i internasjonal rallysport. Det er også et håp om å få deltakelse fra andre land, som ønsker å ta del i dette unike arrangementet.

Kontakt informasjon for eventuelle spørsmål eller annen henvendelse:

E-post: rallytron2@gmail.com

Geir Inge Lillestrøm 913 96 397

John Magne Lunaas 918 81 691