Rallybil i sving under Rally Tron 2019

Rally Tron – AVLYST

Event
okt08
Tid: 10:00, fre 08 oktober – 20:00, lør 09 oktober

RALLY TRON 2021 – NORGES SVAR PÅ «PIKES PEAK»

Et billøp opp til toppen av Tronfjell i Alvdal ble påtenkt allerede på 90-tallet av Henning Isdal, profilert motorjournalist og aktiv utøver i rally og racing. I 2014 ble det produsert en film for TV-visning på Viasat, der rallyføreren Pekka Lundefaret kjørte opp Tronveien med sin Rallytaxi. Bak denne filmen sto produksjonsselskapet TV Media Produksjon i samarbeid med Tronveien eier Jan Inge Gjermundshaug.

I 2015 tok Team Il Tempo kontakt med Jan Inge Gjermundshaug med en plan om å arrangere et bilsportarrangement med kjøring opp til toppen av Tron. Vi fikk klarsignal til å starte et slikt prosjekt, og landet på navnet Rally Tron, et billøp i Kjell Aukrusts ånd.

UTSATT ETTER KRAFTIG UVÆR

Opprinnelig ble arrangementet planlagt til 2018, men voldsomt regnvær og flom som ødela deler av veien opp til toppen av Tron, gjorde at arrangementet måte utsettes til 2019.

 Vi er i dag godt i gang med å planlegge arrangementet, i sprintrally format, og Rally Tron har meldt inn løpet til Norges bilsportforbund for 2021 med arrangementsdato 8 og 9 oktober.

Alle traseer som skal kjøres som «fartsetapper» er pr. dato er nesten klare.

Det vil totalt være ni fartsetapper i løpet, i hovedsak innenfor Alvdal kommune, men løpet er også en tur innom Tynset kommune på de tre første fartsetappene.

Rally Tron 2019

Rally Tron ble en stor suksess både sportslig og publikumsmessig sett, første gang dette ble avviklet.

Det var 38 biler som deltok, og alle var fornøyde med løpstrassen og arrangementet.

Den eneste tilbakemeldingen vi fikk var at vi måtte prøve å få til noen flere kilometer i løpet.

Dette har KNA Fjellregionen tenkt å gjøre noe med ved neste løp.

Løpstrassen blir en god del lengre enn ved forrige løp.

For at KNA Fjellregionen skal klare å gjennomføre dette løpet er vi helt avhengig av å få hjelp utenfra.

Rally Tron 2021 Det jobbes med følgene fartsetapper. KNA Fjellregionen har fått positive tilbakemeldinger om trasene som er skissert under. De aller fleste veilagene vil ta det opp under årsmøtet 2021. Det vil si vi har det endelige på plass i februar/mars.

FARTSETAPPENE

Fredags kveld SS1 – Aumåsen 1.

Start ved Fylkesvei 2222, over Aumåsen og målgang rett før Fylkesvei 30. Mye klatring oppover første 1,5 km, smal og svingete vei. Vanskelig etappe som vil stille krav til fører og kartleser. Etappens lengde ca. 5,35 km.

SS2 – Ripan 1. Over Ripanveien.

Start nede i Kjæreng og målgang ved grustaket på Auma. Veldig rask vei første 5 km, deretter mer svingete og vanskelig mot mål. Etappens lengde ca. 6,08 km.

Lørdag SS3 – Aumåsen 2.

Start ved Fylkesvei 2222, over Aumåsen og målgang rett før Fylkesvei 30. Mye klatring oppover første 1,5 km, smal og svingete vei. Noen raske partier. Vanskelig men også en artig etappe som vil stille krav til fører og kartleser. Etappens lengde ca. 6,49 km.

SS4 – Ripan1. Over Ripanveien.

Start nede i Kjæreng og målgang ved grustaket på Auma. Veldig rask vei første 5 km, deretter mer svingete og vanskelig mot mål. Etappens lengde ca. 6,08 km.

SS5 og SS7 – Hamdalen.

Start sivildalen ovenfor og målgang ovenfor Steimoegga. Dette er en etappe med raske partier, men også noe svingete partier. Lengde ca. 10,3 km.

SS6 og 8 – Aasvangan.

Er rask store deler av etappen. Siste delen av etappen blir det bratt og svingete nedover til målgang Plasslien. Lengde ca. 7,8 km.

Service og bensinfylling etter SS6.

SS9 – Tronfjellveien 1.

Start oppe på Kattmoen og målgang oppe på toppen av Tron (1666 m.o.h.). Her skal det klatres ikke mindre enn ca. 1200 høydemeter, noe som er unikt i europeisk sammenheng i rally. Rask og bred vei opp til Flat Tron, deretter uhyre krevende med mange hårnålsvinger opp til toppen av fjellet. En fantastisk utfordring for utøverne, som får belønningen på toppen av fjellet da de kan gå ut av rallybilen og skue ut over store deler av Sør-Norge! Etappens lengde ca. 13,97 km.

SS10 – Tronfjellveien 2.

Retur ned fra toppen av Tronfjell ned tilbake til Kattmoen. Den mest krevende delen av løypa med alle hårnålsvingene nedover. Det vil gå stygg-fort ned fra Flat Tron. Etappens lengde ca. 14,1 km.

Total lengde på fartsetappene ca. 82,19 km.

ET UNIKT ARRANGEMENT

Visjonen rundt dette arrangementet er å skape noe unikt, ikke bare i norsk bilsport, men også i europeisk sammenheng. Vi sammenligner oss med det legendariske bakkeløpet «Pikes Peak» USA, som også har en trasé til toppen av et fjell.

Ambisjonen er at løpet skal samle noen av de aller beste norske rallyutøverne til en helt spesiell konkurranse. Norge er til tross for bare fem millioner innbyggere faktisk en stormakt i internasjonal rallysport. Vi fikk som kjent VM-gull i rally i 2003 ved Petter Solberg, og norske førere har etter den gang oppnådde utallige topp-plasseringer i VM, EM og andre internasjonale løp. I 2019 er Andreas Mikkelsen, Mads Østberg og Ole Chr. Veiby med i VM-sirkuset, og det jobbes med å få noen av disse til Tronfjell. Andre aktuelle deltakere er Henning Solberg og Anders Grøndal (med 14 NM-gull tidenes mestvinnende i norsk bilsport). Det er også et håp om å få deltakelse fra andre land, som ønsker å ta del i dette unike arrangementet.

SAMARBEIDSPARTNERE

For å kunne realisere dette arrangementet er vi avhengig av å få med oss næringslivet som samarbeidspartnere. Vi kan tilby flere mulige løsninger for profilering i forbindelse med arrangementet. Reklameseil på alle fartsetapper. Det kan kjøpes reklameplass på alle deltakende biler.

Løpets speakertjeneste kan også omfatte reklameinnslag.