Vedlikehold av bilens lakk etter vinteren

onsdag 9. juli 2014 kl. 15:00

Noen bilentusiaster og andre foretar grundig vedlikeholdsarbeid på bilens lakk når vårsolen begynner å varme. Dette er ikke nødvendigvis "jåleri," men god biløkonomi, spesielt for deg som ønsker å holde bilen fri for rust i mange år.

 

Billakken blir utsatt for mange ytre påkjenninger gjennom vinteren. Herunder salt fra veiene, UV-stråling, sur nedbør, temperatursvingninger m.m. Det er derfor viktig å rense lakken jevnlig, for eksempel når våren kommer. En lakkrensbehandling gir et godt grunnlag for polering av bilen. Poleringen har til formål å beskytte lakken. I tillegg blir lakkens overflate både blank og glatt slik at senere rengjøring blir enklere.
Hvis du har skader i lakken, for eksempel forårsaket av steinsprut, så bør du reparere dette før du polerer. I tillegg til lakkvedlikehold bør du spyle bilens skjermkasser og understell. Dette kan gjøres med høytrykk spyler med moderat trykk.Slik kan det gjøres:

1) Spyl skjermkasser og understell 

2) Vask bilens utvendige overflater 

3) Rens lakken og merk deg evt. lakkskader

4) Reparer lakkskader 

5) Poler lakkerte overflater

6) Forkrommede overflater og gummilister bør også behandles (egne produkter for dette)Etter vedlikeholdsarbeidet kan du glede deg over en blank bil som er lett å rengjøre. I tillegg reduserer du mulighetene for rustangrep.Hva gjør du med vinterhjulene når de er avmontert bilen?"Slenger de inn på et tilfeldig sted uten nærmere omtanke" ?

Nei, det er vel ikke slik!?Uansett, dette bør du gjøre:
1) Vask hjulene

2) Sjekk dekk og felg for eventuelle skader

3) Hvis ett eller flere dekk har skader eller lekker luft, -få det reparert med det samme

4) Sjekk lufttrykk i alle dekken

5) Lagre dekkene liggende eller i et stativ

6) Lagre dekkene mørkt og kjølig