Spenning til siste finale

tirsdag 25. september 2018 kl. 11:13

Årets norgesmesterskap i baneracing ble kjørt på Vålerbanen denne helgen, og for en avslutning det ble. Flere KNA-førere kunne feire.

GULLUE: Olav Rygge fra KNA Audi Club Norway feiret seieren i GT3 med egen designet gull-lue for anledningen. FOTO: Johan Marius Svingen  

RACING: Før helgen ble det knyttet stor spenning til årets største GT-klasse nemlig GT5. Her har nemlig hele 25 biler vært innom og sikret seg NM-poeng i løpet av sesongen, og for en underholdning førerne i denne klassen sto for. Før helgen skilte det fire poeng mellom de tre beste, og når Erik Halvorsen kjørte over målstreken som NM-vinner var det med fattige to poeng ned til NM-toer Heidi Frydenhaug. 

KNA-fører feiret med stil 
I NM-klasse 2 GT2 og GT3 har det vært relativt liten spenning om NM-gullet. Det sikret Olav Rygge fra KNA Audi Club Norway i GT3 seg, ved å kjøre kvalifiseringen på lørdag. Dermed kunne Olav Rygge prøve å hjelpe teamkollega Per Støldal til å få NM-sølvet, men det gikk ikke ettersom Per Støldal ikke kom til mål i finale to og fikk kun 2 poeng.

-    Det var bare 200 meter om å gjøre, så det var litt dumt, men sånn er det, var Støldal kommentar.

Dermed ble det NM-sølv med to poeng til Inge Guldbrandsen fra KNA Eiker. Den som uansett var mest fornøyd i klassen var Olav Rygge som ble hedret på pallen med boblevann og gullue.


-    Jeg er strålende fornøyd med gullet, det smaker veldig godt, forteller Rygge.

VANT: Pål Berg fra KNA Solør Motorsport vant NM-klasse 1 med sin Porsche 977 RST.  FOTO: Johan Marius Svingen

I NM-klasse 1 for biler i GT+ og GT1 ble det Pål Berg fra KNA Solør Motorsport som stakk av med seieren. Han vant med sin Porsche 997 RST foran Dagfinn Larsen i Ginetta G50. Kai Roger Bakken som var uheldig å krasje sin Lotus Esprit på lørdag ble nummer tre i klassen.