Solberg tilbake på banen

mandag 2. oktober 2017 kl. 13:47

Sveriges Mattis Ekstrøm vant denne helgens ALL-INKL.COM World RX i Tyskland, nest siste runde av FIA World Rallycross mesterskapet som ble presentert av Monster Energy. Team Peugeot-Hansen’s Timmy Hansen tok andreplassen i sin Peugeot 208 WRX Supercar. Ekstrom’s lagkamerat Topi Heikkinen tok tredjeplassen og dermed ble det dobbel podium for EKS og Audi S1 EKS RX Quattro, på hjemmebane.

Den mest imponerende føreren denne helgen var likevel PSRX Volkswagen Sverige fører Petter Solberg (KNA), som tok en fjerdeplass. Petter hadde et brukket kragebein, to brukne ribbein og en punktert lunge fra tidligere runde i Latvia, men han var bestemt på å komme tilbake i bilen denne helgen, for å kjempe om andreplassen i mesterskapet. Solberg vant Q3 og Q4 og avsluttet som topp kvalifisert. Han vant semifinalen, men mistet tid i finalen.

– Jeg måtte forberede meg nøye til denne helgen, vi laget er spesialtilpasset beskyttelse for å holde kragebeinet på plass, men hele tiden var jeg litt redd –bare ventet på et stort smell og at noen skulle kjøre i meg bakfra. Jeg hadde litt vondter, men ikke noe alvorlig. Finalen var en nedtur, jeg ønsket virkelig å vinne, men det vi har oppnådd til nå er likevel en seier i seg selv for meg, familien og teamet, sier Petter Solberg.

Les mer her

Resultater 
Fullstendig resultatliste finner du her www.fiaworldrallycross.com/results

Standings
Mesterskap standings oversikt finner du her www.fiaworldrallycross.com/standings