Slik unngår du å betale for andres bompasseringer

onsdag 18. desember 2019 kl. 13:33

Det holder ikke å fjerne bombrikken når man selger bilen. Man må også huske å fjerne bilen fra AutoPASS-avtalen om man ikke vil betale for bompasseringene til ny eier. 

Ikke alle norske bileiere er klar over dette, noe som fører til at flere sitter igjen med regningen for ny eiers bompasseringer etter at bilen er solgt. 

Fjellinjen kan heller ikke hjelpe deg dersom du har mottatt faktura for andres bompasseringer. De har nemlig ikke «lov til å fakturere på nytt», uttalte nylig Fjellinjens kommunikasjonssjef Håkon Nordahl til Finansavisen. 

-På lik linje med de fleste norske virksomheter bør det være mulig å sende kreditnota og fakturere på nytt. Det er det minste de kan gjøre. Fjellinjens rutiner ved eierskifte bør i fremtiden endres slik at ny eier alltid mottar faktura for bompassering, uansett om bilens kjennemerke er knyttet til noen andres bomavtale, sier KNAs generalsekretær Børre Skiaker. 

Husk derfor å slette bilen fra AutoPASS-avtalen din når den er solgt. Det kan kan trolig spare både tid og penger. 

KNA mener bileiers interesser bør beskyttes, og har til enhver tid fokus på lovverket som beskytter bilistene i forbindelse med kjøp, salg, reparasjon og vedlikehold av bil.