Petter Solberg er æresmedlem i KNA

torsdag 16. april 2015 kl. 11:35

Petter Solberg er KNA sin egen verdensmester – og den eneste som har blitt verdensmester i to forskjellige bilsportsgrener.

Norge hadde noen store bilsportsutøvere på begynnelsen av 1900-tallet, som Grand Prix-føreren Eugen Bjørnstad og de to norsk-amerikanerne Gil Andersen og Sig Haugdahl. Også etter krigen har vi hatt førere som har bemerket seg, som Gunnar Fadum og Per Malling som vant Rally Monte Carlo, samt firerbanden i rally med John Unnerud, Arne Ingier, Trond Schea og Kjell Gudim. Og i rallycross ble selvsagt Martin Schanche den store folkehelten. Men ingen norsk bilsportsutøver kan toppe Petter Solberg, som i 2003 vant VM i rally for så å bli tidenes første verdensmester i rallycross elleve år senere.

Solberg og Isachsen

Ikke rart Petter Solberg har fått KNAs sportsmedalje i gull, en medalje som kun Petter og Sverre Isachsen har fått. Isachsen fikk den for sine tre EM-titler i rallycross i 2009, 2010 og 2011.

Petter Solberg er Norges mest kjente og folkekjære bilsportsutøver. Først ble han en helt i det norske bilsportsmiljøet da han imponerte på norske rallycrossbaner og i norske rallyveger på 90-tallet, og så fort han ble profesjonell i Rally-VM ble han nasjonalkjendis over natta. Og da han tok Norges første VM-tittel i bilsport noensinne i 2003, ble Petter Solberg en av Norges mest ettertraktede idrettsutøvere.

Etter VM-tittelen ventet noen tøffe år, hvor Petter Solbergs Subaru ikke var konkurransedyktig mot Sébastien Loeb og hans Citroën. Og da Subaru trakk seg fra WRC etter 2008-sesongen, måtte Petter Solberg starte sitt eget team. Og under mottoet ”Never give up” og ”This is my life” kjempet Petter seg tilbake til toppen.

Etter hvert skiftet han fokus fra rally til rallycross, og da det første verdensmesterskapet i rallycross noensinne ble arrangert i 2014, var det Petter Solberg som gikk helt til topps.

- KNA har vært en viktig støttespiller for meg i en årrekke, og det er en klubb som virkelig har et hjerte for bilsport. Det har jeg også, så jeg er en stolt æresmedlem, sier Petter Solberg.

KNA Indre Ytre Østfold

Petter Solberg er livsvarig medlem av KNA, og kjører fortsatt for sin barndomsklubb KNA Indre Østfold. KNA Indre Ytre Østfold støtter både Petter, og broren Henning, og føler at de får mye støtte tilbake.

- Solberg brødrene er flinke til å stille opp, de er ofte tilstede og viser ansikt under våre bilsportarrangement på Momarken. Jeg synes det er flott at de er med på å kaste glans over bilsporten, sier Irene Lundeby fra den lokale KNA-klubben.

Ønsker du også å bli KNA-medlem, som Petter Solberg? Da kan du melde deg inn HER