Krogstad på pallen i sesongens siste løp

torsdag 28. september 2017 kl. 14:40

I sesongens femte og siste løp i helgen, sikret Henrik Krogstad (KNA) seg tredjeplassen sammenlagt, i den internasjonale serien RallyX Nordic.

FOTO: Mads Høiland (MEH Photo)

I første kvalifisering fikk Henrik problemer med feste på starten og gikk inn i første sving som tredjemann. Han ble stående stangende i trafikk og kom til mål som andremann, limt på fangeren til bilen foran.
Tiden holdt til femtetid. I andre kvalifisering slet Henrik fortsatt med festet fra start og entret første sving som nummer fem, men herfra og ut går det unna. Henrik tok alternativsporet tidlig og startet jakten, på to runder passerte han tre andre førere og gikk i mål som andremann. I tredje kvalifisering gikk starten litt bedre, Henrik gikk inn i første sving rett bak mesterskapslederen Simon Olofsson. Herfra og ut hang han på Olofsson og passerte han på siste runden, men med litt forvirring i teamet angående antall runder kjørt, misset Henrik alternativsporet. Teamsjef og spotter trodde det gjensto en runde til, og sendte derfor ikke Henrik inn i "jokeren". Dette gav en tidsstraff som resulterte i en tiendeplass sammenlagt i kvalifiseringen.


I semi-finalen satt starten som et skudd, Henrik skjøt fart fra femtespor og gikk inn i første sving som nr 2, han hang seg på bilen foran og tok alternativsporet med god margin ned til nestemann.

I finalen stod Henrik side om side med teamkamerat Sondre Evjen, i første rekke. De gikk ut fra start nesten identisk, men bakfra kommer det to til i høy fart. Ut fra første sving kjører de ut på langsiden med fire biler i bredden! På slutten blir Henrik dyttet ut i løsgrusen og får nesten en snurring. Med god fart startet innhentingen, på siste runden tar Henrik en luke på innsiden av en konkurrent og går i mål som andremann. Dessverre synes ikke juryen noe om denne forbikjøringen og valgte derfor å svartflagge/diskvalifisere Henrik. Med dette endte Henrik på en sjetteplass på i løpet, men samlet nok poeng til å sikre seg sammenlagt pallplassering denne gang en tredjeplass.

- Endelig fikk jeg kjøre løp på en bane jeg har testet før! Dette føler jeg at jeg viste på rundetidene og generelt farten utover dagen. Dessverre slet jeg litt med å finne feste ut fra start og fikk ikke til startene jeg ønsket. Svartflagget her synes jeg er litt i strengeste laget, men det er veldig lite å gjøre med nå. Som jeg har sagt helt fra starten, målet har vært førsteplass sammenlagt og pallen på hvert løp, men jeg ser meg fornøyd med sesongens. En sesong med mye opp og nedturer, to pallplasseringer og to svartflagg på fem løp, men fortsatt tredjeplass sammenlagt. Fremover nå blir all fokus på neste sesong, hvor vi tenker å ta satsingen videre til serien RX2, sier Henrik Krogstad.

RX2 er samme klasse, men en full internasjonal serie med løp over hele verden, og en støtteklasse til World RX som blandt andre Petter Solberg (KNA) og Andreas Bakkerud konkurrerer i.