Krogstad øker satsingen internasjonalt

fredag 13. april 2018 kl. 11:33

Med både motgang og medgang i fjorårets sesong i den skandinaviske serien "RallyX Nordic", endte det hele med en imponerende mesterskapspall for Henrik Krogstad (KNA). Nå tar han steget opp i klasse RX2.

FOTO: Mads Høiland (MEH Photo)

Med et bra resultat i sin første sesong i rallycross, ga dette en ny giv til å fortsette satsingen. Derfor blir det neste naturlige steget konkurransen i serien RX2". Det blir en større satsning både i budsjett og konkurranse, men det er ingen tvil om at Henrik kan være med å kjempe om seieren her også.

Bilde: Henrik på toppen av pallen i 2017.

RX2
Serien RX2 er en ren støtte og rekrutteringsklasse for serien World RX, hvor meritterte førere som Petter Solberg (KNA), Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb konkurrerer. Alle løp i RX2 foregår på samme event, samme bane og samme forhold som World RX.
Serien og bilene er designet direkte for å rekruttere førere til denne øverste klassen, og kan derfor være et viktig springbrett og en stor mulighet for å komme seg opp og frem innen rallycross. 
I tillegg blir løpene sendt på TV i 70 land, inkludert her i Norge på NRK. Serien består av syv løp, i syv forskjellige land og på tre forskjellige kontinent.

Kalender 2018
Belgia       11-13 mai
England    24-26 mai
Norge       08-10  juni
Sverige     29 juni -01 juli
Canada     03-05 august
Frankrike   31 august - 02 september
Sør-Afrika  23-25 november

Fortsetter hos JC RaceTeknik AB
Etter suksessen i fjorårets sesong, har det svenske teamet JC RaceTeknik en plass til Henrik på teamet, for årets sesong. Teamsjef Joel Christofferson var veldig fornøyd med Henrik sin utvikling og egenskaper bak rattet.

Kjører for seier
Med en sesong bak seg, har Henrik lært mye og bygd seg opp kunnskap om både bilen og formatet rallycross. Med dette er målet å ta seg helt til topps sammenlagt i serien. Henrik kommer til å kjøre for seier i hvert løp, men viktigst av alt er sammenlagtseier i serien. En del av premien for sammenlagtseier er å få stille til start i øverste klasse, World RX Supercar. En unik mulighet til å måle krefter mot de beste i verden.

Videoer fra fjoråret kan sees her.