KNA på tidenes ekstremsportarrangement

torsdag 14. juni 2018 kl. 13:56

Lørdag 16. juni forvandler André Villa Norges nasjonalarena for fotball, Ullevaal Stadion, til en ekstremsportarena hvor publikum får se noen av verdens beste utøvere på motorsykkel, snøscooter, sparkesykkel og BMX. KNA er tilstede for å representere bilsporten.

Bilde: Oliver Lie fra Skotselv har planer om å ta en forlengs salto med motorsykkel for første gang på et show i Norge!

Sammen med Norges Bilsportforbund, som har stand på Bergbanen under førshowet, står KNA, representanter fra organisasjonene NMK, FMK og Norges Bilsportforbund i tillegg til Team Norway-førerne Dennis Hauger og Martinius Stenshorne på standen.

Publikum får se utstilt gokart, Formel 4-bil, dragster, drifting-bil, rallybil og bilcross-bil, i tillegg til KNAs simulator som alle kan prøve. Representanter fra NBF forteller om veien inn i bilsporten. De vil også videreformidle kontakt til aktuelle klubber i nærheten av eget bosted.

Gigantarrangement
Ullevaal Xtreme er navnet på gigantarrangementet som går av stabelen på og utenfor Ullevaal Stadion. Hovedpersonen selv og en av tidenes norske motorsykkelprofiler, André Villa, gleder seg.

- Nå begynner det å nærme seg, og jeg merker sommerfuglene i magen. Dette blir et gigantarrangement fra morgen til kveld, og alt er lagt opp for å passe hele familien. Her blir det noe for enhver smak, forteller André Villa.

Gratis førshow
Alt starter med et førshow på Bergbanen, rett utenfor Ullevaal Stadion, klokken to. Her blir det bil- og motorsykkelutstilling, spennende aktiviteter som barnecross, hoppeslott og oppvisning med skateboard og BMX med noen av landets beste utøvere.

Det blir også musikk, trialoppvisning og sparkesykkelshow – og alt er gratis.

- Jeg har alltid ønsket å forene og vise frem en rekke sporter som jeg vet er veldig populære, men som kanskje havner i skyggen av de mer tradisjonelle idrettene i Norge. Alle som er nysgjerrige på bilsport, motorsykkelsport, sparkesykkel, skateboard og BMX bør ta turen på førshowet, sier Villa.

Bilde: 400 lastebillass med jord, et 12 meter høy rampe og gigantiske hopp har de siste dagene omgjort Norges nasjonalarena for fotball til en ekstremsportarena for motorsykkel, sparkesykkel og BMX.

Verdens beste utøvere
Klokken seks braker det så løs med noen av verdens beste utøvere inne på Ullevaal Stadion. Der har man forvandlet Norges nasjonalarena i fotball til en ekstremsportarena takket være 400 lastebillass med jord, et 12 meter høyt tårn og mange hopp for å muliggjøre spektakulære stunts på både motorsykkel, sparkesykkel, BMX og snøscooter.

- Når det gjelder motorsykkel skal vi ha konkurranser i både i freestyle motocross, kjent som FMX, supercross og speed & style. I FMX er det om å gjøre å gjennomføre de mest spektakulære triksene, mens i supercross er det første mann i mål som vinner. Speed & style er en sammenslåing av de to grenene, hvor man både må kjøre fort og gjøre tøffe triks, forklarer Villa.

Blant utøverne finner vi, foruten André Villa selv, Tom Pagés, som regnes som verdens beste i FMX i dag, samt Josh Sheehan som var den første i verden til å lande en trippel backflip på motorsykkel. Også norske Stine Hettevik og Oliver Lie skal i aksjon.

Et trekkplaster på sparkesykkel er Ryan Williams fra Australia som med sine over 1 million følgere på Instagram er den største profilen i sparkesykkelmiljøet.

Publikum kårer vinneren
I tillegg til en profesjonell jury, vil også publikum få muligheten til å stemme på hvem de mener gjør de heftigste triksene via appen Kahoot.

- Det er hva dommerne sier som avgjør hvem som stikker av med førstepremien på 20 000 dollar, men også publikum skal få si sitt. Kanskje publikum stemmer på en annen enn vinneren, og da blir det også en egen premie til publikumsfavoritten.

Totalt 28 utøvere i fem forskjellige disipliner skal i aksjon på Ullevaal Stadion denne kvelden, og TV-profilen Jan Erik Larssen er kveldens konferansier.

 

Vi ses på Ullevaal Stadion på lørdag, kl. 14.00!