KNA på FIAs generalforsamling

mandag 14. januar 2019 kl. 14:39

FIAs årlige møter med generalforsamling ble holdt i St Petersburg 3. – 7. desember. Deltakerne fra FIAs medlemsklubber innen veitrafikk og bilsport fra hele Verden var samlet.

ALLE FOTO: FIA

KNAs president Finn Eirik Eilertsen og generalsekretær Børre Skiaker var tilstede som delegater for både Mobility og Sport. KNA er FIAs bilsportrepresentant i Norge. KNA hadde også invitert med to representanter fra Norges Bilsportforbund.

Under generalforsamlingen var det fokus både på Mobility (trafikksikkerhet og forbrukersaker) og på Bilsport. FIA og KNA arbeider på begge områder. Det ble presentert oppdateringer innen trafikksikkerhet, forbrukersaker ble diskutert og midler ble fordelt til ulike prosjekter.

FIAs president Jean Todt (t.h.) ved siden av Formel 1 fører Lewis Hamilton.

MOBILITY
I forbindelse med mobility ble en studie den østerrikske klubben ØMTC har gjort presentert, i samarbeid med et universitet. Studien (modellen) viste at bildet ikke er sort hvitt når det gjelder valg av bil (fossil, hybrid eller nullutslipp) hvis hele bilens livsløp og bruken tas med i betraktningen. Mange elementer spiller inn når det gjelder valg av bil. Alt fra produksjon, bruksmønster, bruksomfang, destruering o.l. Miljø og klima gevinsten ved de ulike valgene er kanskje ikke så stor som man skulle tro?

Generalsekretær Børre Skiaker i samarbeid med klubber fra New Zealand, Irland og Singapore.

BILSPORT
Formel-E ble løftet frem. Det ble også E-karting som er elektrisk go-kart. Det ble kunngjort at E-karting etter planen skal bli en egen disiplin i neste Youth Olympic Games i 2022 i Senegal. I tillegg til dette ble kalender for 2019, deriblant for Formel 1 og Rally VM og Formel-E, kunngjort av World Motorsport Council (WMSC).

Se FIAs terminliste 2019, her.

ERFARINGER
Det ble utvekslet erfaringer mellom klubbene. KNA er en av de nordiske klubbene bestående av klubber fra Danmark, Finland, Island, Sverige og Norge. Nye representanter for ulike komiteer i FIA ble valgt. Under siste dag av konferansen var Igor Levitin tilstede, assistent til Russlands president, på vegne av president Vladimir Putin takket han FIA og medlemsklubbene for deres deltakelse i St Petersburg og for deres bidrag med å promotere motorsport og trafikksikkerhet i Russland. FIAs president Jean Todt hadde også møte med president Putin og diskuterte motorsporten i Russland og internasjonalt.

Generalsekretær Børre Skiaker i møte med de Nordiske mobilitetsklubbene

PREMIEUTDELING
FIA Prize giving, en storslagen premieutdeling med verdensmestere innen bilsport, ble en storslått avslutning på generalforsamlingen. Av norske utøvere vant Andreas Bakkerud 3. plassen i verdensmesterskapet i Rallycross. Pernilla Walfridsson var tilstede med sin mann Petter Solberg (KNA), for å motta prisen for beste RX team.