KNA på FIA Sportskonferanse

fredag 22. juni 2018 kl. 10:42

4.-6. juni var KNA på FIA Sport Conference 2018 i Manila, på Filippinene. Over 200 representanter, fra 93 ulike land og FIA-medlemsklubber, deltok.

FOTO: FIA 

Automobile Association Philippines (AAP), var vert for arrangementet. Generalsekretær Børre Skiaker var KNAs representant. Deltakerne fikk bryne seg på flere internasjonale spørsmål innen bilsport, også aktuelle på grasrotnivå.

– Jeg ser frem til å jobbe med medlemsklubbene, for å fortsette å drive bilsporten fremover i regionen, og for å undersøke muligheter globalt, sa FIAs president Jean Todt under åpningsdagen.

 

BILDE: FIAs president Jean Todt.

Etablering
Deltakerne arbeidet i grupper med spørsmål og problemstillinger knyttet til bilsport. Det var fokus på etablering av bilsport og hvordan man etablerer og utvikler bilsport.

 

BILDE: KNAs generalsekretær Børre Skiaker.

Rekruttering og hvordan dette kan gjøres var også på agendaen. Det er viktig med tilgjengeliggjøring av bilsporten, både i og utenfor byer, for å få vekst. Og ikke minst er tilskuere og fans viktig, som Malaysias F1 fører Alex Yoong understreket i en av paneldebattene.

– Å gi så mange som mulig tilgang til bilsport, over hele verden, er blant FIA og medlemsklubbenes hovedprioriteringer. En av hovedutfordringene er hvordan man kan få yngre generasjoner til å engasjere seg, og hvordan vi kan inspirere dem til å bli involvert i sporten, sa Todt. 

E-karting
E-karting er en del av Youth Olympic Games senere i år, i Buenos Aires -dette er et stort steg for FIA, i tillegg til å få aksepten fra den Olympiske Komiteen i januar 2012.


Leder for Formula One Group, Chase Cary, var tilstede på konferansen. FIAs president understreket det gode samarbeidet mellom Formula One Group og FIA Formula One.

BILDE: Leder for Formula One Group, Chase Cary.

– Etter at FIA Formula E Gen-2 bilen ble offisielt presentert på Motor Showet i Geneve vil vi i neste Formula-E sesong kunne se biler med dobbel batterikapasitet... teknologiske fremskritt som i fremtiden vil komme alle bil-førere til gode.

– Vi kan også feire suksessen til Rally-VM, og vi ser frem til en evolusjon i Rallycross-VM mot elektrisk teknologi i 2020.

BILDE: Øverst t.v. nestleder for FIA sport Graham Stoker (t.h.). Øverst t.h. og nederst t.v. demonstrasjon av biler og bilsport-aktivitet.  I hvit kjøredress Milo Rivera, Filipinsk mester i Autoslalåm. Nederst t.h. i midten Augusto Lagman president i Automobile Association Philippines (AAP) sammen med flere deltakere.

Fremtiden
Hvem som vil være fremtidens deltakere og fans, innen bilsport ble også diskutert. Milo Rivera, Filipinsk mester i Autoslalåm, hadde som mål å bli Formel 1 fører, men tok en annen vei. Han endte opp med å bli veldig god i Autoslalåm.

 

BILDE: Milo Rivera, Filipinsk mester i Autoslalåm.

– Et godt grasrot-program er viktig – karting, autoslalåm, rallycross; alle disse disiplinene er gode eksempler på dette. Autoslalåm er bra på den måten at, istedenfor å arrangere på racing-baner, som ofte ligger langt borte fra storbyene og bebodde områder, kan løpene gjennomføres på parkeringsplasser og industriområder. Det vil si at løp kan arrangeres der folk er, sa Rivera. Dette gjør grasrot grenene mer tilgjengelig for folk.