Karl Erik Haug fra Chrom

torsdag 16. april 2015 kl. 13:14

Karl Erik Haug står bak både bilbladet Carl’s Cars og NRK-programmet Chrom. – Bil er harry, heldigvis, sier han i dette intervjuet.

KNA er en klubb for bilentusiaster, og Karl Erik Haug er definitivt en bilentusiast. Han har gjort mer ut av sin bilinteresse enn de fleste, og har hatt internasjonal suksess med sitt bilmagasin Carl’s Cars. Han skriver også bilstoff for Dagens Næringsliv, og står bak NRK sitt nye bilprogram Chrom. Vi tok en prat med Haug.

Når og hvordan startet din bilinteresse?

Da jeg var seks år og nabobarna viste meg familiens nye Citroën CX stasjonsvogn på tunet. Uvanlige biler som denne gjorde at jeg endelig oppdaget at det fantes noe mer enn Kneippbrød. Fra den dagen gikk jeg rundt med tursekk og samlet systematisk brosjyrer hos bilforhandlerne på Ensjø i Oslo.

Hvordan startet magasinet Carl's cars?

Jeg skrev navnet Carl's cars på en serviett og vennene rundt bordet lo og oppmuntret meg. Tok farvel med fast jobb og høy inntekt i troen på Carl's cars-magasinet som forum for en ny måte å tenke bil på. Mange internasjonale celebriteter har stilt opp med bilinteresse i Carl's cars. Alternativ tenking, litt humor og skrudde kuriositeter er kjerneverdiene.

Hvordan har det vært å jobbe med Chrom på NRK?

Å være med å skape en programserie om bil har vært en lang og gøyal prosess. Jeg har fått bekreftet at NRK er proffe petimetere. Jeg har hatt det kjempemoro med å finne typegalleriet og intervjue mange av dem.

Hvordan er den typiske bilinteresserte nordmannen?

Han var en 50-åring som fortsatt bodde hjemme hos mamma og okkuperte kjøkkenet med diverse bildeler motoroverhaling. Hun er nå en ressursterk type med plass og tid til å nyte en veteranbil. Mustangen kommer tidsnok til sommersesongen, ferdig restaurert fra Polen.

Er bil harry?

Ja, heldigvis. For meg rimer "harry" på "hyggelig". Bil er en tilstand hvor du kan være deg selv. Vi kommer nesten alle fra bygda, og bil er selveste bygdedyret.