Hobbyutøveren

torsdag 16. april 2015 kl. 11:25

Vi hører mye om de store stjernene i norsk bilsport som Petter Solberg og Andreas Mikkelsen. Men de fleste utøverne har bilsport kun som en hobby, og det trenger ikke å koste så mye heller.

Stein Pettersen fra KNA Vålerbanen fikk oppfylt en gammel bilsportsdrøm da han i voksen alder kjøpte seg sin egen racerbil.

- Jeg har jobbet som motorjournalist i mange år, og alltid likt å kjøre bil. Drømmen var å kjøre billøp selv, sier Pettersen som nå jobber som informasjonssjef for Opel Norge.

Alfa Romeo til 30 000 kroner

Hans racerbil er imidlertid ingen Opel, men en liten italiener for den norske racingklassen Corsa Italiana.

- Vi gikk sammen fire stykker og kjøpte en Alfa Romeo til 30 000 kroner. En løpshelg koster 5-6 000 kroner og vi deler på løpshelgene. Nå kjører vi riktignok i den minste og billigste klassen i Corsa Italiana, og det koster fort mer i de andre klassene, men vi har det i hvert fall veldig gøy for en billig penge.

Billigere enn det meste

Corsa Italiana omtaler seg selv som Norges hyggeligste racingserie, og som navnet tilsier må alle bilene være fra Italia. Bilene må være eldre enn 15 år gamle, og det legges vekt på et trivelig og uformelt miljø der det sosiale står i fokus. Her skal alle føle seg velkommen, uansett farkost, erfaring eller ambisjoner.

- Jeg tror mange kvier seg for å begynne med bilsport fordi de er redde for at det er altfor dyrt. Men i en klasse som Corsa Italiana kan man kjøre billøp for en svært billig penge, og da blir ikke dette en dyrere hobby enn det meste annet, avslutter Stein Pettersen.

Ønsker du også å begynne med bilsport? Da må du være medlem i en klubb, og hvordan du melder deg inn i KNA, kan du lese HER. En guide til hvordan man skal begynne med bilsport finner du HER, og i denne ARTIKKELEN kan du lese mer om hva det koster.