FIA og Formel E viser de første digitale bildene av neste generasjons bil

onsdag 7. februar 2018 kl. 14:44

Første blikk på den helelektriske Gen2 bilen, viser et slående nytt futuristisk utseende innen Formel E.

FOTO: FIA

FIA Formel E har sluppet de første digitale bildene av neste generasjons bil, for sesong fem, med et futuristisk nytt utseende på den helelektriske gate-race serien. Den fysiske bilen skal vises på Geneva Motor Show i Genève 6. mars, for video av bilen klikk her.

Dette er den første bilen noensinne som er blitt produsert av det styrende organet innen motorsport, FIA har fått verdens ledende designere og ingeniører til å arbeide sammen om konseptet. Den samlede pakken av spesialdeler vil bli godkjent og bygget av konkurrerende produsenter, som skal huse de spesialbestilte motorene.

Den nye bilen er et steg opp i ytelse sammenlignet med den forrige, den har nesten dobbelt så mye lagringskapasitet for energi (batteri) og dobbelt så lang rekkevidde. Dette betyr at teamene og førerne kommer til å konkurrere i et race sammenhengende, i høyere hastighet enn før, uten å ha et bilbytte midtveis i løpet.

Den fysiske modellen av Gen2 bilen, med fulle tekniske spesifikasjoner, vises på FIAs stand på Geneva Motor Show 6. mars.

FIAs president Jean Todt sa, 30. januar : I dag viser vi for første gang designet av neste generasjons FIA Formel E mesterskaps bil, og jeg er sikker på at alle vil være velig spent på hvor futuristisk og komplisert den er. Jeg er veldig stolt av at FIA er i front på utviklingen av denne bilen. Jeg kan nesten ikke vente med å avduke den virkelige bilen, når den vises for første gang i Genève 6. mars.

Alejandro Agag, grunnlegger og leder av Formel E, sa: Denne bilen representerer fremtidens racing. Når vi startet Formel E var målet vårt å bryte med det gamle mønsteret og utfordre det -bringe en revolusjon inn i motorsporten. Denne nye generasjonen biler representerer en revolusjon. Bilene vil bli raskere, de vil ha nesten dobbelt så stor kapasitet til å lagre energi og dobbelt så lang rekkevidde, og demonstrerer den kontinuerlige evolusjonen innen batteriteknologi. Sammen med FIA har vi oppnådd en stor milepæl med denne bilen, og jeg gleder meg stort til å se den på banen.