Første seier i Rallycross for Krogstad

onsdag 21. juni 2017 kl. 13:43

Foran 12 000 tilskuere i Stockholm, på Solvalla travbane som ble omgjort til bilbane for anledningen, gjorde Henrik Krogstad (KNA) nesten rent bord i den skandinaviske serien RallyX Nordic, i klassen Supercar Lites helgen 16. - 18. juni.

Bilde: Henrik Krogstad (KNA), i midten. FOTO: Tony Welam

Dette var hans tredje løp i serien, og han klatret seg opp til tredjeplass sammenlagt, med bare 3 poeng opp til førsteplassen. Henrik startet første dagen med bestetid på første trening, på helt ukjent bane. 

I første kvalifisering ble det mye kluss med startprosedyren, da denne var annerledes enn tidligere løp. Dette gjorde at Henrik og nabobilen trodde at noen hadde tjuvstartet og de ble stående igjen. Dette skjedde to ganger på rad, før banemannskapet kom ut på banen for å finne ut hva som foregikk.

Når starten gikk var Henrik rask, men på en av de siste rundene stoppet motoren, og han ble stående en stund før bilen starter igjen. Dette resulterte i en dårlig tid, og ikke nok med det, han fikk 30 sekunder tidsstraff når han kom til mål. For å ha misforstått startprosedyren. Henrik lå da på bunnen av listen, etter første kvalifisering. Ikke en optimal start på dagen!

Fra bunnen var det bare en vei å gå, OPP! I andre kvalifisering snur lykken, Henrik kjørte først ut fra start og ble liggende i tet, han tok alternativsporet på siste runde og krysset mållinjen med god margin ned til andreplassen. Bestetid totalt, gav beste startsport i tredje kvalifisering. 

Tredje kvalifisering ble nesten som en reprise av den andre. Starten gikk og Henrik kjørte i tet, han laget en stor nok luke til alternativspor på siste runde. Han krysset mållinjen igjen med god margin ned til andreplass og teamkamerat William Nilsson. Bestetid i tredje kvalifisering gav nok poeng til startspor nr.1 i semi-finale nr 2. Et veldig godt utgangspunkt for finaler, noe Henrik merker godt på kroppen.Finale
I semi-finalen fikk Henrik igjen en god start og kjørte først inn i første sving. Han holdt på førsteplassen, med en luke bakover som bare ble større. Han tok alternativsporet på siste runde igjen og gikk over mål som første mann! På grunn av poeng fra innledende runder gir dette Henrik beste startspor i finalen. 

I finalen ble det surr med starten igjen, starten gikk og Henrik var rask, først inn i første sving igjen, men løpet ble stoppet. Ingen får beskjed om hvorfor, men starten må tas på nytt. Da fikk Henrik en litt dårligere start og gikk inn i første sving som nr 2, men han følger bilen foran tett. Når bilen foran gikk i alternativsporet, på andre runde, kjørte Henrik opp i tet og fikk fortsette i eget tempo. Henrik laget stor nok luke til å ta alternativsporet på nest siste runde, herfra til målgang var Henrik sikker på seieren og krysser mållinjen først igjen! 

- Det har vært en helt fantastisk helg her på Solvalla, jeg hadde ikke trodd dette etter alt styret i første kvalifisering, med tidsstraff og motorstopp. Banen passet meg bra og jeg fant flyten fort utover. Det å ta min første rallycross seier her, midt i Stockholm foran 12 000 tilskuere på dette anlegget er bare helt fantastisk! Ubeskrivelig! Nå må vi bare fortsette å holde flyten for å kjempe om seier sammenlagt i serien, sier Henrik som har nå klatret opp på pallen sammenlagt, med bare tre poeng opp til førsteplassen.
 

Mesterskapstabellen i RallyX Nordic
SuperCar Lites:

1. William Nilsson 74 p 
2. Simon Olofsson 72 p
3. Henrik M Krogstad 71 p (KNA)
4. Viktor Johansson 53 p
5. Sondre Evjen 49 p 
6. Vasiliy Gryazin 38 p
7. Thomas Holmen 35 p (KNA)
8. Anders Michalak 31 p
9. Glenn Haug 29 p
10. Sandra Hultgren 28 p

SuperCar:
1. Thomas Bryntesson 80 p 
2. Oliver Solberg 68 p
3. Alexander Hvaal 55 p
4. Peter Hedström 51 p
5. Mats Öhman 46 p
6. Lukas Walfridson 45 p
7. Joachim Hvaal 40 p
8. Ola Frøshaug 33 p 
9. Christer Dalmans 30 p
10. Christer Dalmans 28 p