Ayla og Dennis er på lag med KNA

torsdag 16. april 2015 kl. 11:08

Dennis Olsen og Ayla Ågren er to av Norges mest spennende bilsportstalenter, og begge er stolte medlemmer av KNA.

Både Dennis og Ayla kjører åpne formelbiler, men der stopper også likheten. For mens Dennis Olsen satser i Europa og har Formel 1 som sitt ultimate mål, er det USA og IndyCar som gjelder for Ayla Ågren.

Dennis Olsen fra Våler utenfor Moss blir av mange regnet som det største racingtalentet i Norge noen gang. Frem til 2012 var han blant verdens beste gokartførere, og i 2014 ble han nummer to sammenlagt i Europamesterskapet i Formel Renault 2,0 liter. I 2015 fortsetter han i dette mesterskapet, og nå er målet å ta gull – og dermed gå i fotsporene til førere som Felipe Massa, Scott Speed, Kamui Kobayashi og Valtteri Bottas.

- Mitt mål er å bli verdensmester i Formel 1. Med KNA på laget, sier Dennis Olsen.

Dennis har alltid vært medlem av KNA Varna, den aktive klubben i Østfold som også har en av Norges fineste gokartbaner. Og det var her Dennis la grunnlaget for sin fantastiske karriere.

- Det var helt naturlig for meg å bli medlem av KNA da pappa også alltid har vært KNA medlem. Dessuten ligger gokart banen KNA Varna bare et steinkast fra der vi bor så jeg er så godt som oppvokst der. Jeg ble KNA medlem som 6 åring og fikk medlemskapet samtidig med min første lisens. KNA eier og driver de aller beste anleggene i landet og gjør veldig mye for bredden blant utøverne. Spesielt på anleggssiden er KNA best i klassen og lager de beste banene, sier Dennis.

Ayla vil til IndyCar

Medlem i KNA Varna er også Ayla Ågren fra Slemmestad. Også Ayla har en imponerende karriere bak seg i gokart, og ble i 2014 den første kvinnelige vinneren av Formel 1600-mesterskapet i USA. I 2015 skal hun kjøre USF2000-mesterskapet, som er en del av den offisielle stigen på vei mot IndyCar – amerikanernes svar på Formel 1. Jenter som Danica Patrick, Simona de Silvestro og Sarah Fisher har alle gjort det bra i IndyCar, og nå håper norske Ayla Ågren å bli den neste.

- Jeg meldte meg inn i KNA fordi KNA Varna stod ut som den beste klubben. Hele klubben var aktiv og det var et støttende miljø som vi ønsket å være en del av for å optimalisere trening, og utvikling. KNA har vist ved mange tilfeller at de har utøvere som presterer godt på høyt nivå. Når man er KNA-medlem er en med i dette miljøet, og spesielt som yngre utøver er mulighetene for hjelp og veiledning fra utøvere som har gått gjennom mye av det samme av stor hjelp. Derfor føler jeg at det er positivt å være medlem i KNA, sier Ayla Ågran.

Ønsker du også å være medlem av KNA, trykk HER