Blomstringstur med KNA

torsdag 23. mars 2017 kl. 15:42

Det vakreste i verden er tiden når vinteren har sluppet taket, fjelltoppene fortsatt er dekket av snø, himmelen er blå og fruktblomstringen har nådd sitt høydepunkt langs de vakre vestlandsfjordene. Hardanger er en av Norges fremste naturperler og denne opplevelsen bør du få med deg. KNA Oslo & Omegn inviterer deg til å delta, 26.-28. mai 2017.

Bilde over: Utne FOTO: Willy Haraldsen

Kart: Hardanger

Fredag 26. mai; Oslo – Hardangervidda - Lofthus
Turen starter i Oslo, ved Kongsberg kjører vi opp Numedal, en lite benyttet reisevei. Lampeland (kaffepause). Via Veggli og langs den vakre Norefjorden kommer vi til Rødberg som var endestasjon for nedlagte Numedalsbanen. Så begynner oppstigningen til Uvdalsfjellet og ved Vasstuland er vi ca.1100 m.o.h. Via Dagali (lunsj) og Skurdalen kommer vi til Geilo. (+240 km).

Bilde: Numedalslaagen

   Vi fortsetter Rv. 7 mot Hardangervidda, passerer Ustaoset og Haugastøl og ved Halne

kommer vi inn på Nasjonal turistvei over vidda. Ved Dyranut er vi 1250 m.o.h. (kaffepause)

   Vi stopper for å beskue Vøringsfossen med sitt 180 m. høye fall. Så er det ned Måbødalen til Eidfjord. Dessverre er den gamle veien stengt. Nå går det i tunneler, dog mye spennende vei. Vi kommer ned til fjorden, kjører langs denne, forbi den nye Hardangerfjordbroen, passerer Kinsarvik og kommer til Lofthus hvor vi skal overnatte på Hotell Ullensvang.

(+130 km).

 

Bilde: Norheimsund

Lørdag 27. mai; Lofthus – Norheimsund - Geilo

Etter frokost kjører vi tilbake til Kinsarvik, tar fergen til Utne og følger Rv. 550 til Jondal. En fantastisk vei med masse blomstring. Fra Jondal går det ferge over til Tørvikbygd, videre forbi Norheimsund, Øystese (kaffepause), Ålvik og Kvandal og Granvin.

   Her vender vi nesen østover, kjører inn i en ny tunnel og smetter rett ut på den nye Hardangerbroen (som faktisk er lenger en Golden Gate Bridge i San Francisco). Vi kommer altså tilbake til Måbødalen og besøker Hardanger Natursenter i Øvre Eidfjord (lunsj). Vi kjører videre over Hardangervidda og stopper på Geilo for overnatting på Vestlia Hotell. (+241 km).

Søndag 28. mai; Geilo - Oslo

Søndag morgen oppløser vi turen og folk kan selv velge når og hvilken vei man vil velge hjem. Ned Hallingdalen er en fin og grei vei. (+230 km).

 

Bilde: Vøringsfossen

Kostnader

Turistsesongen har begynt, derfor har også hotellene skrudd opp prisene. På Hotell Ullensvang, som er et flott og stort hotell med mye fasiliteter, koster et dobbeltrom kr. 3.810. På Geilo er det billigere, kr. 2.190. Enhver gjør opp for seg. I tillegg kommer det et startgebyr (du får noe ekstra for det) på kr. 750. Totalt kr. 6.750.

Påmelding

Send en epost til Marianne Lie i KNA Oslo & Omegn – marianne.lie@ntm.no og meld deg, også med navn på den eller dem du skal ha med. Det gjelder første man til mølla… Du vil, når du har meldt deg på, motta mer informasjon om turen.