RMCH i Oslo 27. januar 2016

mandag 6. juli 2015 kl. 11:26

Rallye Monte Carlo Historique (RMCH) kjøres fra 27. januar til 3. februar 2016, selve starten fra Oslo er det KNA som arrangerer.

Starten i Reims 2015

Kommende løp er den 19. utgaven av RMCH. Rallyet kjøres kun dager etter den 84. utgaven av World Rally Championship (WRC) Rallye Monte Carlo. I WRC utgaven av Rally Monte Carlo deltar blant annet KNA-fører Andreas Mikkelsen.

Starten av RMCH i Oslo 2014, Andreas Mikkelsen var tilstede og startet bilene.

Biler stilt opp til start under RMCH starten fra Oslo i 2014.

Arrangør
Automobile Club de Monaco www.acm.mc er arrangør av RMCH, som er et regularity rally for historiske biler. Regularity betyr at bilene skal kjøres på idealtider og ikke fortest mulig. Rallyet er åpnet for bilmodeller som har deltatt i Rallye Monte Carlo i perioden 1955 til 1980.

Knut Moberg under RMCH 2014. FOTO: Knut Moberg

I løypa RMCH 2015 FOTO: ACM/ Jo Lillini

Samarbeidspartner
KNA er ACM sin samarbeidspartner for Oslo som startsted, og blir i 2016 et av fem europeiske startsteder. Oslo blir startsted for RMCH hvert tredje år. De innledende kjørerutene fører bilene sammen til en felles rute, et sted syd øst i Frankrike. Der begynner regularity etappene og det kjøres i tre dager i Alpene. Rallyet har målgang i Monaco onsdag den 3. februar, der holdes også den sedvanlige gallamiddagen.

Underveis i løypa RMCH 2015 FOTO: AMC/ Jo Lillini.jpg

Litt justeringer underveis i RMCH 2015. FOTO: Knut Moberg

Praktisk informasjon om RMCH:

  • ACM aksepterer 300 biler i startlisten. Bilmodeller som aksepteres finnes i oversikt på www.acm.mc .
  • Bilen må være godkjent for bruk i vanlig trafikk. Påbudt sikkerhetsutstyr utover brannslukker er ikke nedfelt i rallyets reglement. Kartleserutstyr som en ekstern, nøyaktig trippteller og kartlampe er helt nødvendig for at kartleseren skal få gjort sine oppgaver.
  • Fører og kartleser må begge ha gyldig sertifikat og en roadrally lisens utstedt av Norges Bilsportforbund (NBF). Det er også mulig å ha med en 2. kartleser (2nd co-pilot) som da må være med i bilen under hele rallyet. Det er tillatt å bytte på kjøringen.
  • Dekk skal følge veitrafikkloven, i de landene rallyruten går. Piggfrie vinterdekk for hele ruten kan være helt ok. Pre-regulations (forhåndsreglement) legges ut på www.acm.mc  i august.
  • Påmelding, med all informasjon om påmeldingsavgift ACM, blir publisert i starten av november. I og med at det alltid er flere enn 300 stk. som vil delta er det god grunn til å melde seg på tidlig.

Petter Granerud og Stein Røed klare til start i Reims 2015. FOTO: Børre Skiaker

Ved gode forberedelser er det gode muligheter for å nå målet i Monaco, uten å ha egen service eller følgebil. Det er også mulig å kjøpe seg inn på en felles norsk servicebil-ordning. Det samme gjelder ved returfrakt av deltakerbiler til Norge, etter rallyet, om en ikke ønsker kjøre hele veien hjem eller benytte seg av biltog.

KNA førerne Granerud og Røeds bil klar før start RMCH 2015.

Det kan anbefales å kjøpe en kjørebok og kartpakke som lages av Henning Jørstad, denne dekker hele ruten fra Oslo til målet i Monaco. Pakken er til stor nytte, og man slipper å legge inn alle detaljer på kartene selv.

Flere av deltakerbilene i RMCH oppstilt før start i Reims 2015.

Påmeldingsavgift
ACM tar en påmeldingsavgift på ca. kr 45.000,-. Både rallyet og alt som gjøres og distribueres av ACM er i VM-klasse. Foruten å få tildelt en plass på startlisten og alt som hører med, inkluderes alle overnattinger i Monaco (på de beste hotellene), vinterjakke, deltakerplaketter med mer, premieutdeling og gallamiddag (antrekk smoking).

Knut Moberg og Tom Berve i målområdet RMCH 2013. FOTO: Knut Moberg

Budsjett for et lag i RMCH ligger erfaringsmessig på cirka kr 80.000,- og kanskje noe mer, om en ikke sparer på noe. Mye penger vil noen si, men dette gir en helt unik opplevelse, om en er litt interessert i historiske rally.

Åpent informasjonsmøte 22 september kl 18.30
Tirsdag den 22. september 2015 kl 18.30 er det et åpent informasjonsmøte om RMCH 2016, i Norges Bilsportforbund sine lokaler i Nils Hansensvei 2 på Bryn I Oslo. Møtet er både for tidligere og nye deltakere.