KNA på FIAs generalforsamling

mandag 18. desember 2017 kl. 17:32

FIAs årlige møter med generalforsamling ble holdt i Paris 4. – 8. desember. Deltakerne var FIAs medlemsklubber innen veitrafikk og bilsport, fra hele Verden, samlet.

Bilde: Deltakere under årets FIA generalforsamling samlet. Alle FOTO: FIA

KNAs president Finn Eirik Eilertsen og generalsekretær Børre Skiaker var tilstede som delegater for både Mobility og Sport. De hadde også invitert med 2 representanter fra Norges Bilsportforbund.

Bilde: (t.v) Generalsekretær Børre Skiaker i samarbeid med den Italienske og Nigerianske klubben.

     Verdensmestere i formel 1 var samlet første dag under arrangementet, for åpningen av FIA Hall og fame i Paris. FIAs president Jean Todt var tilstede sammen med de 33 vinnerne av det som er motorsportens mest prestisjefulle tittel.

Vellykket kampanje
Hvordan klubber kan få til vellykkede kampanjer gjennom samarbeid var ett av temaene. FIAs #3500LIVES kampanje i samarbeid med utendørs-annonsør giganten JCDecaux, ble brukt som eksempel. Selskapet når daglig over 410 millioner mennesker i Verden –mange bilister, motorsyklister og fotgjengere. I kampanjen for trafikksikkerhet ble 14 internasjonale kjendiser avbildet med en tekst om trafikksikkerhet. Annonsene ble vist på 50 000 plakater verden over, i mer enn 900 byer, 77 land og på mer enn 30 språk.

Nordiske klubber
De nordiske klubbene bestående av representanter fra Danmark, Finland, Island, Sverige og Norge ved President i KNA Finn Eirik Eilertsen og generalsekretær Børre Skiaker, samt NAF, hadde møte og oppdaterte hverandre på aktualiteter knyttet til klubbdriften i Norden.

500 000 lisensierte utøvere
Prosjektgruppen for medlemsklubber i FIA har avdekket flere nye modeller, som skal hjelpe klubbene med vekst innen motorsport –på globalt plan. FIAs visepresident Graham Stoker avdekket også nye data om antall utøvere, baner, frivillige osv. som han sa ville hjelpe medlemsklubber i deres arbeid med myndigheter og motorsport-investorer. Resultater fra en global undersøkelse gjort hos 140 FIA sportsmedlemsklubber viser at det er mer enn 500 000 lisensierte bilsportutøvere og frivillige som er involvert i mer enn 14 000 arrangementer, holdt på 3 316 godkjente arenaer rundt om i verden. Disse tallene alene viser verdien av motorsport, også økonomisk sett, globalt.

Todt gjenvalgt som president
Jean Todt ble gjenvalgt som president i FIA for en tredje periode, ut 2021, under generalforsamlingen.

– Det er en glede å ha slik universell støtte. Jeg ønsker å takke alle FIAs medlemsklubber. Jeg ser på dette som en annerkjennelse av retningen FIA har tatt under mitt lederskap, og som en oppmuntring til å fortsette programmet vi har fulgt de siste åtte årene, sa den nyvalgte FIA presidenten Jean Todt i sin takketale.

KNA som FIAs Mobility og Sport representant i Norge deltok på generalforsamlingen, stemte og bidro på ulike måter.

Premieutdeling i Versailles
Ukens aktiviteter ble avsluttet med FIAs storslåtte premieutdeling, på slottet i Versailles, like utenfor Paris. Her fikk verdens beste bilsportutøvere heder og premier. Høydepunktet var presentasjonen av FIA Formel 1 verdensmester trofeet som gikk til Lewis Hamilton, for fjerde gang.

Bilde: Under FIAs premieutdeling på slottet i Versailles, like utenfor Paris.

Petter Solberg (KNA) og hans team vant prisen for beste team i FIA World Rallycross Championship. KNA gratulerer Solberg og hans team, med fantastisk innsats.

FAKTA FIA

  • Etablert 1904
  • I 1908 ble KNA medlem av Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) som medlemsklubb nr. 13 på verdensbasis.
  • Styrende organ for bilsport i verden og en global trafikksikkerhetsaktør.
  • Består av 245 trafikksikkerhets- og bilsportklubber fra 144 land på 5 kontinenter.
  • Representerer over 80 millioner veibrukere.