Fem spente finaledeltagere er klare

mandag 27. august 2018 kl. 15:43

Blant en rekke gode kandidater er fem talentfulle og spente bilsportsutøvere plukket ut som deltagere i den prestisjetunge konkurransen «Bilsporttalentet 2018». Edward Sander Woldseth fra KNA Varna er en av dem.

Bilde: f.v. Edward Sander Woldseth fra KNA Varna, Ole Henry Steinsholt, Alf Marius Loe Sandberg, Emil Heyerdal og Håkon Sveen Frøslid. FOTO: NBF


Med en premie til en verdi av 300.000 kroner til vinneren i potten vil ikke Edward Sander Woldseth (KNA) Håkon Sveen Frøslid, Alf Marius Loe Sandberg, Ole Henry Steinsholt og Emil Heyerdahl møte uforberedt til kamp når slaget vil stå på Vålerbanen i Hedmark i september. De fem er allerede i gang med grundige forberedelser.

 

Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 15 og 21 år innenfor norsk motorsport.
Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundets støtteapparat i kommende sesong, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner.

 

-De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 21utøvere som er grundig vurdert. Rekrutteringen til sporten og nivået på mange unge utøvere er svært god for tiden, og i nær sagt alle grener. Det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

 

Alle finaledeltagere har allerede hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.

Edward Sander Woldseth (18 år) kommer fra Oppegård i Akershus og kjører for KNA Varna. Edward gjorde sin debut i karting som 7-åring. Som 14-åring kjørte han både karting for Formel Basic. Fra 2015 har han kjørt kun formelbil. Først to år i Formel Basic, der han tok NM-sølv i 2017 og i år i Formula STCC i tillegg til Formel Basic. Han har vært på pallen i en rekke løp i år.

 

Emil Heyerdal (16) kommer fra Bjørkelangen i Akershus og kjører for NMK Trøgstad. Emil startet med gokart da han var 8 år gammel. Han har konkurrert i en rekke forskjellige klasser opp gjennom årene med svært gode resultater. Han kjørte karting internasjonalt både i EM og VM i tillegg til at han var Norges deltager i det prestisjefylte FIA Karting Academy Trophy i 2015 og 16. I fjor tok han steget videre til formelbil, og den svenske serien Formula STCC. Der kjører han også i år, og leder serien så langt.Håkon Sveen Frøslid (20) bor i Aust Torpa i Oppland og kjører for NMK Fluberg. Håkon startet med karting som 8-åring. I 2014 gikk han over til ungdomsrally som 16-åring. Han tok NM-sølv i rally både i 2016 og 2017 i den internasjonale klassen for 2WD-biler. Så langt i år leder han denne NM-klassen. I fjor ble han også tildelt Greta Molanders Fond av Bilsportforbundet.

Alf Marius Loe Sandberg (18 år) er bosatt på Vormsund og kjører for NMK Solør. Han startet sin motorsportskarriere med karting allerede som 6-åring. Som 14-åring debuterte han i formel bil, nærmere bestemt Formel Basic. I denne klassen ble han Norgescup-vinner i 2015. I 2016 gikk han videre til å kjøre en Toyota Altezza i GT4. Det samme gjorde han i 2017 i tillegg til at han kjørte Seven Racing der han ble norgesmester. Også i år kombinerer han GT4 og Seven Racing og i begge klasser er han i toppen.

 

Ole Henry Steinsholt (16) kommer fra Kvelde i Larvik og konkurrerer for NMK Grenland. Han startet karrieren i crosskart som 10-åring og kjørte crosskart til og med fjorårs-sesongen. I sine år i crosskart vant han blant annet to Nord Europeiske mesterskap. I fjor debuterte han i rallycross i Storbritannia, og kjørte inn til tre seire. I år kjører han Norgescup i rallycross for junior og leder. Han er også vinner av NMKs landsfinale i bilcross for junior i år.

 

 

Omfattende tester

I finalekonkurransen på Vålerbanen 19. og  20. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

 

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presentere seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 1. desember.

 

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er motororganisasjonene KNA, NMK og Team Super Nasjonal samt Bladet BIL/bilnorge.no, Vålerbanen, Proffklær og Porsche Norge.

 

Årets finaledeltagere er:

Edward Sander Woldseth

Alder: 18 år
Gren: Racing/Formelbil
Klubb: KNA Varna
Bosted: 1415 Oppegård

 

Håkon Sveen Frøslid

Alder: 20 år
Gren: Rally
Klubb: NMK Fluberg
Bosted: 2881 Aust Torpa

 

Emil Heyerdahl

Alder: 16 år
Gren: Racing/Formelbil
Klubb: NMK Trøgstad
Bosted: 1940 Bjørkelangen

 

Alf Marius Loe Sandberg

Alder: 18 år
Gren: Racing/GT
Klubb: NMK Solør
Bosted: 2160 Vormsund

 
Ole Henry Steinsholt

Alder: 16 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Grenland
Bosted: 3282 KVELDE

  

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen
2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad
2015: Henrik Krogstad, KNA Nordvest
2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp
2017: Theodor Olsen, NMK Solør