Enkelte biler, særlig amerikanske, har skiltplass som er for liten for standard norsk skiltstørrelsen. Det ser ikke pent ut, og det kan hindre normal drivstoffylling, kjøling av motoren, og kan gjøre det vanskelig å åpne bagasjeluken. Nå endres regelverket, med virkning fra 1. januar 2017:

- Små kjennemerker kan nå brukes der bilens design tilsier det er eneste praktiske løsning, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Det er visse vilkår som må oppfylles før små skilt kan brukes og biler som er designet for vanlig europeisk skiltstørrelse skal bruke vanlige skilt.

Størrelsen på små kjennemerker blir enten smalt eller høyt, med følgende mål: Lite smalt kjennemerke skal være 30,3 cm bredt og 8,5 cm høyt. Lite høyt kjennemerke skal være 22 cm bredt og 15,2 cm høyt.

- Bilinteresserte har under denne regjeringen opplevd flere forenklinger av regelverk. Vegdirektoratet har nettopp sendt nye forslag til forenklinger for godkjenning av bruktimporterte biler på høring. Vi ønsker å gjøre det enklere for bilentusiastene å utøve sin hobby. Staten skal oppleves som en samarbeidspartner, ikke en motstander, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.