Andreas Mikkelsen kjører for KNA

torsdag 16. april 2015 kl. 10:57

WRC-stjernen Andreas Mikkelsen er en av KNA sine viktigste ambassadører, og kanskje Norges neste verdensmester i rally.

Andreas Mikkelsen fra Oslo har i mange år hatt et tett samarbeid med KNA, og selv i dag hvor Andreas er fabrikksfører for Volkswagen i rally er KNA med som en av hans private samarbeidspartnere.

- Andreas Mikkelsen er en flott ambassadør for norsk motorsport. Han er en toppidrettsutøver som jobber ekstremt seriøst, og vi i KNA tror det er gode muligheter for at han blir verdensmester i rally i løpet av få år, sier generalsekretær i KNA, Børre Skiaker.

Startet med alpint

Mikkelsen ble født i 1989, og idrettskarrieren startet som alpinist. Han var en av Norges største talenter i alpint, men en skade satte en stopper for skikarrieren. Dermed ble fokuset flyttet over til motocross, og etter hvert rally. Allerede som 16 åring begynte Mikkelsen å trene med WRC-biler på isbane, og så fort han hadde fylt 17 år tok han britisk førerkort og kunne dermed kjøre rally i Storbritannia.

Resultatene lot ikke vente på seg, og i Rally Sverige i 2008 ble han den yngste noen gang til å ta poeng i WRC med en femteplass. Med så gode resultater i så ung alder lå alt til rette for suksess, men da finanskrisen kom måtte Andreas’ far trekke den økonomiske støtten som hadde gjort rallysatsingen mulig. Karrieren så plutselig ut til å være over, men den norske rally-manageren Erik Veiby så hvilket talent Mikkelsen hadde, og hjalp ham videre.

IRC-mester to ganger

Nå var det imidlertid ikke snakk om å bruke millioner på å kjøre VM-runder med de råeste bilene lenger, og Mikkelsen måtte nærmest starte karrieren på nytt da han fikk beskjed om å kjøre Subaru Cup i Norge.  Oslo-gutten tok imidlertid utfordringen på strak arm, og vant nesten hvert eneste løp han kjørte her hjemme.

Dermed fikk han sjansen til å kjøre Intercontinental Rally Challenge for Skoda, og han takket for tilliten med å vinne mesterskapet i både 2011 og 2012. Da Volkswagen skulle inn i WRC i 2013 ble Andreas Mikkelsen presentert som en av teamets tre førere sammen med Sébastien Ogier og Jari-Matti Latvala.

Sammen med kartleser Ola Fløene har Mikkelsen kjørt inn til flere pallplasseringer i WRC de siste årene. I 2014 ble de nummer tre sammenlagt i VM.

- Mitt mål er å bli verdensmester i rally, og nå er jeg i en posisjon hvor det kan være mulig. Det er mange jeg må takke for at jeg har kommet hit jeg er nå, og samarbeidspartnere har vært viktige hele veien. KNA har vært en trofast samarbeidspartner for meg, og det er jeg veldig takknemmelig for, sier Andreas Mikkelsen.

Ønsker du også å bli KNA-medlem, som Andreas Mikkelsen? Da kan du se alle medlemsfordeler og melde deg inn HER.