Alle kjøretøyentusiasters drøm

fredag 26. mai 2017 kl. 15:08

Tusenvis av kjøretøyentusiaster får snart sin egen storstue. Endelig er det klart for byggestart for det nasjonale kjøretøyhistoriske museet på Norsk vegmuseum. Allerede 11. juni skal samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og vegdirektør Terje Moe Gustavsen ta det første spadestikket. Alle kjøretøyentusiaster inviteres til begivenheten.

Bilde over: Fra Nasjonal motordag på Norsk vegmuseum i 2016.

- Mange klubber og enkeltpersoner har allerede varslet sin ankomst til denne viktige begivenheten, sier museets fagleder Frode N. Børfjord. Han tror mange vil få se spennende kjøretøy de ikke har sett før denne dagen.

Bilde: Fagleder Frode N. Børfjord foran Halvor Skøiens russebil. Bilen er en 1938-modell Austin Ten Conway kabriolet, produsert av Austin Motor Company i England, og ble brukt som russebil i Oslo i 1965.

Tidenes motordag
På det som blir tidenes motordag på Norsk vegmuseum er det lagt opp til at alle kan få stilt ut sine entusiastkjøretøy på treffområdet Åsteløkken camping i museumsparken. Her samles hvert år kjøretøyhistoriske interesserte med motorsykler, biler, lastebiler, busser, traktorer, og andre kjøretøyrelaterte ting de vil vise fram. Norsk vegmuseum har doblet utstillingsplassen på Åsteløkken ved storscenen og spanderer i tillegg gratis konsert på alle med det populære Get Rhythm og vokalist Martine Haugen. Ingen værforbehold. Her blir det kjøretøykåring og servering av herlig mat fra Lysaker Gjestgiveri. Det er innkjøring på utstillingsplassen fra klokka 9 om morgenen. Museet åpner kl. 10 og arrangement varer fra 12 til 16. Selvfølgelig er det gratis inngang og gratis parkering.


Bilde: Fra Nasjonal motordag på Norsk vegmuseum i 2016.

25 års jubileum
Norsk vegmuseum fyller 25 år i år. Det markerer museet også med en flunkende ny og spennende utstilling for hele familien. En utstilling som gir publikum levende innsikt i og kunnskap om livet bak de lukkede dører på museer. Vegmuseet ligger som nærmeste nabo til Hunderfossen familiepark, og i kort avstand fra E6 like nord for Lillehammer. Det er for alvor i ferd med å bli både et treffsted og et obligatorisk stoppested for alle som er opptatt av historie knyttet til både kjøretøy og vegminner. Samtidig er det også stadig flere klubber og organisasjoner som legger sine treff og møter til museet. Her finnes det nemlig ikke bare utstillinger, men også møterom, auditorium og en enorm berghall med plass til 200 personer til middag. Museet har også en av Lillehammer-regionens beste kafeer og restauranter på Lysaker Gjestgiveri.

KNA Lillehammer
KNA Lillehammer Motorsport, som har sine klubbkvelder på vegmuseet, deltar også på Tidenes motordag.

- Vi kommer til å være på plass med stand og stiller blant annet ut klubbens egen rallybil, i tillegg til andre biler. Vi håper så mange som mulig tar turen innom, sier Eirik Svinaas fra KNA Lillehammer Motorsport.